Search
Language
Menu
VEZETŐ VÁLLALAT A KLÍMABERENDEZÉSEK PIACÁN

A Mark forró levegős fűtőberendezések jégtelenítik a kínai nagy sebességű vonatokat

A Mark  Climate Technology holland vállalatnak köszönhetően a kínai vonatokat az eddiginél sokkal gyorsabb módszerrel lehet megszabadítani a hótól és a jégdaraboktól. A vállalt összesen 40 gázüzemű légfűtő berendezést szállított egy észak-kínai gyorsvonatállomás 500 méter hosszú gépcsarnokának, ahol a téli időszak jeges szokott lenni.

A hideg idő következtében, a vonaton kialakuló jégréteget rendszeresen el kell távolítani annak megakadályozására, hogy a jégdarabok meghibásodást okozzanak a biztonsági rendszerben. Eredetileg ezt úgy végezték el, hogy a vonatot fűtött épületbe vezették. Így azonban öt értékes órába került, míg a vonat újra működőképes lett.

A kínai terjesztőpartnerével együtt a Mark Climate Technology megtalálta a sokkal gyorsabb megoldást a China Railway High-speed vállalat számára. Ez nem más, mint egy 40 darabos Mark Föhn légfűtő berendezés, amely 60 fokos levegőt fúj magas nyomáson a vonatokra, így azok gyorsan kiengednek. Ma már a vonatok sokkal hamarabb elhagyhatják a jégtelenítő állomást, a vasúttársaság nagy megelégedésére.

A szállítmány a következőkből állt: 40 gázüzemű Mark Föhn 270 típusú légfűtő berendezés, amelyek 20 000 m3/h kapacitással mozgatják a levegőt, és névleges erejük 280 kW. A rendelkezésre álló külső statikus nyomás 500 Pascal.

IMG_4603 IMG_4611

© Mark 2024 | Felelősségi nyilatkozat | Szállítási feltételek | Newsnet | Cookies