Search
Language
Menu
VEZETŐ VÁLLALAT A KLÍMABERENDEZÉSEK PIACÁN

A Mark megoldja a gyertyagyár hűtését

A Mark Climate Technology megoldja a Parcan BV gyár hűtését a forró nyári időszakban.

Egyik nagy európai gyertyagyártó lévén, a Parcan BV hatalmas és modern gépezettel rendelkezik. A parafinnal együtt ez hatalmas hőkibocsátást eredményez, ami megemeli a beltéri hőmérsékletet a nyári hónapokban. A Mark Climate Technology felvállalta azt a kihívást, hogy a forró levegőt kiszívja, majd friss hűvös levegőt biztosítson.

A megoldás egy Mark AHU20-20 légkezelő egységben és egy DX hűtőben rejlett. A hideghatás növelése érdekében a ventilációs levegőmozgatás elvét alkalmaztuk. Azzal, hogy a hűvös levegőt alacsony sebességen behoztuk a padló szintjére, a hűtés erejét a termelő gépek és a paraffin teljes mértékben magába szívja. A meleg, szennyezett levegő a folyamat során felemelkedik, és az épület magasabb részében eltávozik.

Az elmúlt nyáron a hőhullámos időszakban a padló szintjén 16°C-os volt a levegő, a termelés szintjén 22°C-os és az épület felső terében (ahol már senki sem dolgozik) a hőmérséklet 30°C-ig melegedett.

A ventilációs levegőmozgatás elve szerinti légpótlás a hűtés erejét a lehető leghatékonyabban kihasználja, így a rendszer bármely más rendszernél sokkal hatékonyabban működik.

20160915_113256

© Mark 2024 | Felelősségi nyilatkozat | Szállítási feltételek | Newsnet | Cookies